• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Metamorfosen

Klassieke Romeinse verhalen over nare goden en rare mensen. 

Na de vele Griekse verhalen komt Aluin nu met een toneelbewerking van misschien wel het meest beroemde Romeinse gedichtenboek: Metamorfosen. Aluin speelt in een poëtische voorstelling de mooiste verhalen van Ovidius zijn meesterwerk. Eeuwen na de val van het Romeinse Rijk dient zijn werk nog steeds als inspiratiebron voor vele dichters, onder wie William Shakespeare.

Narcissus en Echo, Pyramus en Thisbe, Apollo en Daphne, Actaeon en Diana en nog meer prachtige, weemoedige verhalen over uitzinnige liefde en verstikkende afgunst, over hoogmoedige goden en wrede straffen, over eigenliefde en verraad, angst, verlies en vertrouwen. Alles verandert, niets vergaat.

Metamorfosen was eindexamenstof Latijn op het Gymnasium in het jaar 2019.

ALUIN_PORTRETTEN-12

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

ALUIN_PORTRETTEN-7

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

ALUIN_PORTRETTEN-1_KL

Gabby Bakker (actrice)

In 1991 - 2012 speelde Gabby in vrijwel alle voorstellingen van Aluin. Naast Aluin heeft zij haar eigen gezelschap Frau Bakker. Vanaf 2018 speelt ze samen met Victorine Plante in de voorstelling Metamorfosen en in De Hollanders.

anouk

Anouk van Schie (kostuums)

Anouk studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze debuteerde in 2015 als decorontwerpster bij de kerstvoorstelling Peter Pan van theaterschool Rabarber. Voor Aluin gaf Anouk kostuumadvies voor de voorstellingen De Odyssee en Metamorfosen en verzorgde zij de kostuums voor het drieluik van de Vaderlandse Oorlog.

Lesbrief:

De lesbrief voor Metamorfosen is hier te downloaden:

Lesbrief Metamorfosen

 

Kosten:

1 voorstelling: 650,- euro (exclusief BTW, exclusief reiskosten)

2 voorstellingen op dezelfde dag: 975,- euro (excl. BTW, excl. reiskosten)

 

Tip: combineer scholen

Sommige scholen hebben maar een beperkt aantal eindexamenleerlingen, waardoor de uitkoopsom erg hoog is. Hen willen we adviseren de voorstelling met meerdere gymnasia uit de regio samen te boeken. Voor ons is dat geen enkel probleem, het wordt door verschillende scholen al een tijd op deze manier gedaan.

Er is momenteel geen content beschikbaar.