Theatergroep Aluin maakt al meer dan 30 jaar helder en concreet theater. Teksttoneel met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De oersterke verhalen die we spelen komen uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Regelmatig maken we nieuw repertoire, maar het is altijd gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort. Omdat hoogmoed en jaloezie, verliefdheid en machtswellust zowel dieptragisch als hilarisch kunnen zijn en nog vaker een verwarrende combinatie van beide.

Aluin verheft het versnijden van humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee de harten en hersens aan van heel veel heel verschillende mensen. Er vanuit gaande dat theater inspirerend kan zijn voor iedereen zoeken we naar de essentie van al deze oersterke verhalen en brengen die in diverse formaten.

Wij bieden onze voorstellingen aan alle nieuwsgierige mensen aan en daarom spelen we niet alleen in theaters door het hele land, maar ook in scholen, kantines, huiskamers, foyers, tuinen en in de krochten van de schouwburg.

Aluin.
Oersterke verhalen.