De mensen van Aluin

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Jonnie Paling (zakelijk leider)

Jonnie Paling is zakelijk leider. Een dergelijk zakelijk brein is voor ons onmisbaar. Hij is het aanspreekpunt voor al onze partners, subsidiënten, acteurs en vrienden. Daarnaast draagt Jonnie altijd hele mooie schoenen.

Roos Rietveld (zakelijk assistent)

Marieke Bruinewoud (marketing/publiciteitsmedewerker)

Sinds juni 2021 werkt Marieke als marketing en -publiciteitsmedewerker bij Aluin.

Inez van der Werf (productie)

Christle Tjon A Man (verhuur/planning)

Christle is bij Aluin verantwoordelijk voor Villa Concordia en de algemene gang van zaken op kantoor. Naast haar werk bij Aluin is ze ook maker (theater/dans), werkt ze als docent op verschillende middelbare scholen en bij sportschool Curves.

Bettie de Bruijn ( Educatie)

Bettie de Bruin is de bedenker van de Classic Tour. Ze is dol op alles wat met Griekenland en de Griekse tragedie te maken heeft. Aluin maakte kennis met de tomeloze energie van Bettie toen ze als educatiemedewerker bij Het Rozentheater bijna alle Amsterdamse scholieren naar Aluinvoorstellingen wist te krijgen. Inmiddels vervuld ze binnen Aluin de afdeling educatie. Ze speelt sinds 2012 de rol van Medea in De Classic Tour. En is onze coproducent van de Classic Tour met haar stichting 2Bornot2B.

Gijs ‘t Hoen (technicus)

Sinds 2011 werkt Gijs als technicus bij Aluin. Hij reisde met de voorstellingen De Vaderlandse OorlogDe Wraak van Ifigeneia, Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen), (it sucks to be) Helena en hij is een van de vaste technici van ons eigen theater Villa Concordia.

Marco Chardon (technicus)

Sinds 2013 is Marco betrokken bij Aluin. Hij reisde met de voorstellingen Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en (it sucks to be) Helena en hij is huistechnicus van ons eigen theater Villa Concordia. Met Gijs is hij het beminnelijke, technische hart van Aluin.

Jilles Flinterman (acteur)

Jilles Flinterman speelt sinds 2010 bij Theatergroep Aluin en speelt in vele voorstellingen. Hij speelde Romeo in Ken je Klassiekers, Maurits van Nassau in De Vaderlandse Oorlog, Anton Mussert in de Maliebaanmonologen en een cycloop in De Odyssee. Van alle markten thuis die man.

Hiske Eriks (actrice)

Hiske Eriks speelt sinds 2010 bij Theatergroep Aluin. Zij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin’s Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Erna Boomsma in De Maliebaanmonologen. Daarna speelde ze in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort en alle delen uit De Vaderlandse Oorlog die daarna kwamen.

Boris van Bommel (acteur)

Boris van Bommel speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin’s Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Frits Elzas in De Maliebaanmonologen. Hij was ook nog te zien in Antigone Unpluggedals Johan van Oldenbarnevelt in alle delen van De Vaderlandse Oorlog en als Odysseus in De Odyssee.

Maxime Vandommele (actrice)

Maxime studeerde in 2016 af aan de HKU acting en werd bekroond met de ITS award acting voor haar afstudeervoorstelling. Ze speelt bij Aluin de rol van Medea en van Antigone in De Classic Tour en speelt mee in De Vaderlandse Oorlog en De Hollanders. Ohja, en ze komt uit West-Vlaanderen.

Klaas Postmus (acteur)

Klaas Postmus speelt sinds 2011 bij theatergroep Aluin. Hij is te zien geweest in De Wraak van Ifigeneia (reprise), Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Medea Unplugged en (it sucks to be) Helena. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Gabby Bakker (actrice)

In 1991 – 2012 speelde Gabby in vrijwel alle voorstellingen van Aluin. Naast Aluin heeft zij haar eigen gezelschap Frau Bakker. Vanaf 2018 speelt ze samen met Victorine Plante in de voorstelling Metamorfosen en in De Hollanders.

Ayisha Siddiqi (actrice)

Ayisha is actrice en bij Aluin voor het eerst te zien in het Terug uit Troje Tweeluik: Don’t f*ck with Artemis en De Wraak van Ifigeneia.

Iris Vlutters ( actrice)

Iris is in 2013 afgestudeerd aan de HKU acteursopleiding en sindsdien acteert ze, spreekt ze dingen in, geeft ze theaterles aan jongeren, is ze dol op kerst en zingt ze in een band. Bij Aluin speelt Iris in de vernieuwde Ken je Klassiekers (de Grieken en Shakespeare) en in de Classic Tour.

Tom Afman (acteur)

Tom is in 2013 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en sindsdien acteert hij, spreekt hij dingen in en goochelt hij met kaarten. Bij Aluin speelt Tom in de vernieuwde Ken je Klassiekers (de Grieken en Shakespeare).

Quincy van Driesten (acteur)

Quincy studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Hij is dol op ontroerende en meeslepende verhalen. Die verhalen vertelt hij graag op het toneel, maar hij maakt ook podcasts en audioverhalen. Naast het theater gelooft Quincy in de liefde en gaat hij graag sporten, op vakantie en naar de natuur. Of een combinatie van dat alles.

Stacyian Jackson (actrice)

Stacyian Jackson is als actrice afgestudeerd aan de toneelschool in Amsterdam. Ze speelde in 2009 bij DOX al in een regie Victorine en Erik in Live Fast, Die Young en in 2016 was er een hernieuwde kennismaking bij ZEP met Canal Tour. Het plezier om weer met elkaar te werken leidde tot de uitnodiging om mee te spelen in de Classic Tour en 1609 Staakt het Vuren.

Soumaya Ahouaoui (actrice)

is geboren en getogen in Utrecht. Ze begon een studie Pharmacie aan de universiteit van Utrecht, maar switchte naar theater, toen ze via Growing up in Public en Theatergroep DOX kennismaakte met toneel. Ze studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Bij Aluin speelt ze Antigone in de Classic Tour.

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij was bij Aluin te zien in De Hervormers en speelt bij de Classic Tour.

Claus den Hartog (lichtontwerp)

Claus den Hartog is al sinds 1997 als lichtontwerper betrokken bij Aluin. Ook tekende hij voor een aantal complete toneelbeelden in het oeuvre van Aluin waaronder Maria Stuart, Hotel Midlife, Maandageditie en Saint Denis. Claus maakt rijke, heldere en stevige beelden die ruimte laten voor de voorstelling en altijd het verhaal vertellen. Buiten zijn werk voor Aluin ontwierp Claus licht en/of decors voor een grote verscheidenheid aan (theater)gezelschappen en producenten in binnen en buitenland.

Marcel Dolman (beeld/decorontwerp)

Hoofddocent Interactive Performance Design bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Betrokken bij verschillende lessen inclusief Theater Design, Interactieve Performance Design, schrijven voor prestaties en theater en onderwijs. Marcel heeft bij Aluin al vele prachtige decors ontworpen!

Anouk van Schie (kostuums)

Anouk studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze debuteerde in 2015 als decorontwerpster bij de kerstvoorstelling Peter Pan van theaterschool Rabarber. Voor Aluin gaf Anouk kostuumadvies voor de voorstellingen De Odyssee en Metamorfosen en verzorgde zij de kostuums voor het drieluik van de Vaderlandse Oorlog.

Willem Friede (composities)

Willem Friede is componist en pianist. Hij speelt piano bij New Cool Collective en is musical director bij New Cool Collective Big Band, waarmee hij een Edison ontving voor hun album BIG en een Gouden Kalf voor hun muziek bij de film ‘Toegetakeld door de Liefde’. Voor Aluin heeft Willem de koren gecomponeerd bij de voorstelling Bakchanten.

Marliz van Til (actrice)

Marliz studeert in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 2 jaar vormt zij samen met drie mannen theatercollectief De Mooie Meisjes waarmee ze in 2017 voor de voorstelling ‘De smart van Dionysos’ de publieksprijs ontving en waarmee ze sindsdien voorstellingen maakt voor jong en oud. Overal waar een vloer is spelen ze. Bij Aluin speelt Marliz in de Classic Tour.

Joost Claes (acteur)

Joost studeerde in 2001 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij speelde bij Orkater, Het Toneel Speelt, Het Nationale Toneel, Joop van de Ende Theaterproducties, Albert Verlinde Producties en in musicals als Soldaat van Oranje. Hij speelt, maar is ook docent en te horen in verschillende animaties, voice-overs en nasynchronisaties. Voor Aluin speelt Joost in de Classic Tour, waar hij al vanaf het begin bij betrokken is!

Audrey Bolder (actrice)

Audrey en Aluin kennen elkaar al lang. Samen met artistiek leider Victorine vormde ze jarenlang het cabaretduo Bolder & Plante. Nu werkt het duo na jaren weer samen in de voorstelling Bakchanten. Audrey studeerde in 1997 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten en speelde in vele en uiteenlopende (muziek)theaterproducties.

Myrthe Boersma (actrice)

Myrthe is in 2014 afgestudeerd als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakt en speelt voor iedereen van nul tot honderd, op diverse plekken binnen en buiten het theater. Naast dat ze werkzaam is als freelance speler/maker bij verschillende collectieven en gezelschappen, schrijft ze en verdiepte ze zich in de periode 2016 – 2018 in de combinatie van muziek en theater bij TIME, een master van het conservatorium in Den Haag en De Veenfabriek. Bij Aluin speelt ze in de Classic Tour.

Guido de Wijs (acteur)

Guido studeerde in 2008 af aan de acteursopleiding in Utrecht. Hij speelde daarna in veel verschillende voorstellingen, op festivals, in grote zalen, kleine zalen, tekst-toneel, musical, straattheater, eigen werk, Shakespeare, Griekse tragedies, komedies, theater voor jong en oud, en alles daar tussenin. Bij Aluin speelt Guido in de Classic Tour.

Daphne de Bruin (regisseur/actrice)

Daphne de Bruin is een van de meest doortastende cultureel ondernemers van Utrecht. Maar bovenal is ze actrice, schrijver en regisseur. Ze regisseerde bij Aluin Othello (in coproductie met De Zus van Roos) De Wraak van Ifigeneia en (it sucks to be) Helena en ze speelde Dr. Max in De Maliebaanmonologen. Ze schreef Offer voor Castellumverhalen dat in regie van Victorine Plante uitkomt in september in Podium Hogewoerd in Leidsche Rijn.

Dennis Coenen (acteur)

Dennis Coenen speelt sinds 1997 bij Aluin. Hij is te zien geweest in bijna alle voorstellingen van Aluin in de afgelopen 18 jaar; o.a. Medea, Het verhaal van Orestes, Mooi, Putlucht, Coriolanus, Hippolytos, Het Wijde Land, Maria Stuart, Onze Lievevrouw van pijn, De Wraak van Ifigeneia, Oidipous Unplugged, (it sucks to be) Helena en Aartsbisschop de Jong in De Maliebaanmonologen. Hij maakte en speelde Saint Denis bij Aluin.

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Urmie Plein (actrice)

Raymi Sambo (acteur)

Paul Feld (regisseur)

Schrijver en regisseur. Een van de founding fathers van het Utrechtse Theater. mede-oprichter en artistiek leider van Growing Up in Public dat decennialang furore maakte op tal van podia. Paul Feld en Erik Snel maken al 10 jaar lang met B&W en de raadsleden van Utrecht het Stadhuistoneel en dit jaar hebben ze naast de Hervormers samen ook ‘DOS, het voetbalwonder van Utrecht’ en Castellumverhalen 2017 gemaakt.

Rochelle Deekman (actrice)