Metamorfosen II

vwo
gymnasium

Voor de tweede keer buigt Theatergroep Aluin zich over het beroemde werk van Ovidius: Metamorfosen.

Metamorfosen II

Alles verandert, niets vergaat


“Moeder natuur laat elke vorm ontstaan uit andere vormen. Geen enkel ding in dit heelal, geloof me, gaat teloor, maar alles wisselt en vernieuwt.”

Voor de tweede keer buigt Theatergroep Aluin zich over het beroemde werk van Ovidius: Metamorfosen. De legendarische schrijver uit het oude Romeinse rijk beschrijft in deze bundel verhalen vol begeerte, vernedering, verliefdheid, rouw en angst. De verhalen hebben één ding met elkaar gemeen: de gedaanteverandering. Een prinses die in een vogel verandert, een man die een bloem wordt of witte vogels die zwarte vogels worden.

In deze tweede versie van Aluin komen de volgende verhalen uit de Metamorfosen aan bod: Corvus en Cornix die vogels worden omdat ze roddels verspreiden, het tragische liefdesverhaal van Cephalus die de liefde van zijn Procris niet vertrouwt en daarmee haar leven verspeelt, vrouw Fama, Daedalus en Icarus en ook Narcissus die alleen liefde voor zichzelf voelt. Alles onder het motto van Ovidius; Alles verandert, niets vergaat.

Zo makkelijk als acteurs van rol kunnen wisselen, kan materie van gedaante veranderen. Theatergroep Aluin streeft ernaar haar publiek troost te bieden in de vele veranderingsprocessen van deze tijd. Een vrolijke, melancholische, grappige en poëtische voorstelling.

De makers

Acteur Boris van Bommel | Acteur Maxime Vandommele | Schrijver Ovidius | Bewerking M. d'Hane-Scheltema | Regisseur Erik Snel | Kostuumontwerp Anouk van Schie

Recensies

""We hebben zitten kijken naar spel waarin de variatio, afwisseling, voortdurend voor verrassing zorgde. Bijzonder vond ik het ook hoe Boris van Bommel en Maxime Vandommele, de acteurs, met z’n tweeën alle rollen vertolkten en zo door hun steeds wisselende personages invulling gaven aan de titel.""

Klassieken.nu - Bosco Smit

Algemene informatie over de voorstelling

Duur voorstelling 75 minuten
Speelvlak 3 x 3
Maximaal aantal leerlingen 80
Leerjaar 3, 4,5,6
Niveau VWO, Gymnasium
Vakken Latijn

Blijf op de hoogte,
lees onze nieuwsbrief!