• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Ik zeg toch Sorry

Ik zeg toch sorry is een coproductie met Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt. 

Een voorstelling over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis, hoe schrijnend de rollen ook verdeeld waren.

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

Meer weten over ons gedeelde verleden? https://www.raymisambomaakt.com/ik-zeg-toch-sorry-meer-weten/

Speelperiode: 
juni 2022 (Oerol)
september t/m december 2022: theatertournee

 

Anouk van Schie (kostuums)

Anouk studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze debuteerde in 2015 als decorontwerpster bij de kerstvoorstelling Peter Pan van theaterschool Rabarber. Voor Aluin gaf Anouk kostuumadvies voor de voorstellingen De Odyssee en Metamorfosen en verzorgde zij de kostuums voor het drieluik van de Vaderlandse Oorlog.

Dennis Coenen (acteur)

Dennis Coenen speelt sinds 1997 bij Aluin. Hij is te zien geweest in bijna alle voorstellingen van Aluin in de afgelopen 18 jaar; o.a. Medea, Het verhaal van Orestes, Mooi, Putlucht, Coriolanus, Hippolytos, Het Wijde Land, Maria Stuart, Onze Lievevrouw van pijn, De Wraak van Ifigeneia, Oidipous Unplugged, (it sucks to be) Helena en Aartsbisschop de Jong in De Maliebaanmonologen. Hij maakte en speelde Saint Denis bij Aluin.

Gabby Bakker (actrice)

In 1991 - 2012 speelde Gabby in vrijwel alle voorstellingen van Aluin. Naast Aluin heeft zij haar eigen gezelschap Frau Bakker. Vanaf 2018 speelt ze samen met Victorine Plante in de voorstelling Metamorfosen en in De Hollanders.

Inez van der Werf (productie)

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij was bij Aluin te zien in De Hervormers en speelt bij de Classic Tour.

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Marcel Dolman (beeld/decorontwerp)

Hoofddocent Interactive Performance Design bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Betrokken bij verschillende lessen inclusief Theater Design, Interactieve Performance Design, schrijven voor prestaties en theater en onderwijs. Marcel heeft bij Aluin al vele prachtige decors ontworpen!

Bettie de Bruijn ( Educatie)

Bettie de Bruin is de bedenker van de Classic Tour. Ze is dol op alles wat met Griekenland en de Griekse tragedie te maken heeft. Aluin maakte kennis met de tomeloze energie van Bettie toen ze als educatiemedewerker bij Het Rozentheater bijna alle Amsterdamse scholieren naar Aluinvoorstellingen wist te krijgen. Inmiddels vervuld ze binnen Aluin de afdeling educatie. Ze speelt sinds 2012 de rol van Medea in De Classic Tour. En is onze coproducent van de Classic Tour met haar stichting 2Bornot2B.

Raymi Sambo (acteur)

Urmie Plein (actrice)

Rochelle Deekman (actrice)

“Een stevige aanbeveling verdient Ik zeg toch sorry van Theatergroep Aluin/ Raymi Sambo Maakt.”

20 June 2022 | Ron Rijghard - NRC
Recensie lezen

“Het stuk komt aan, zoals het bedoeld is.”

20 June 2022 | Jeroen Wielaert - De Nuk
Recensie lezen

“Ik zeg toch sorry is een weergaloze historische voorstelling die aanzet tot het nadenken en praten over deze en andere belangrijke filosofische en politieke vraagstukken. In deze sombere tijden van uitputting van de planeet en uitbuiting van de mensheid is dat van groot belang. Verenigt u daarom en fiets als de wiedeweerga naar de Swartdune, het enige dat je te verliezen hebt is je ketenen.”

15 June 2022 | Henk Bovekerk - Oerol
Recensie lezen

“Naarmate Ik zeg toch sorry vordert, grijpt het me steeds meer naar de keel. Vol schaamte loop ik aangedaan de voorstelling uit. Hulde voor Raymi Sambo en Victorine Plante die samen deze briljante voorstelling bedachten. Die titel is zo verdomd goed gekozen. Ik zeg toch sorry is toegankelijk voor iedereen. Dat maakt het ook zo razend knap.”

15 June 2022 | Jos Schuring - Scènes
Recensie lezen
Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.