De Odyssee

havo
vwo
gymnasium

De Odyssee

Een zwerftocht van tien jaar in een uur

“De Odyssee van Homerus”, iedereen heeft er weleens van gehoord. “Die enorme tocht naar huis van de Griekse held Odysseus”. “Ohja, die avonturen met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke zangeressen”, „Oh, de Odyssee, daar kwam geen eind aan.” “En ondertussen moest zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan”.

De Odyssee is een van de beroemdste verhalen uit de Griekse oudheid. Hilarisch en recht tot de kern speelt Aluin de tien jaar lange zwerftocht van Odysseus in sneltreinvaart. De spelers brengen de Game of Thrones-achtige wereld tot leven voor iedereen van 14 tot 100 jaar oud.

Voor de tekst is geput uit de vertaling van Patrick Lateur – Odyssee, een zwerver komt thuis

De makers

Recensies

""De Odyssee van Theatergroep Aluin is echte vertelkunst.""

Vincent Kouters | De Volkskrant

""Zo volkomen eenvoudig en puur een toneelstuk brengen, dat kan dus. Toneel heeft geen opsmuk nodig om bijzonder te zijn.""

Kester Freriks | Theaterkrant

Educatie

Lesbrief Odyssee

Bij deze voorstelling is een workshop beschikbaar. Aan de hand van teksten uit de voorstelling gaan leerlingen aan de slag met de speelstijl van Aluin.

Algemene informatie over de voorstelling

Duur voorstelling 70 minuten
Speelvlak 4x3
Maximaal aantal leerlingen 100
Leerjaar 1 t/m 6
Niveau havo, vwo, gymnasium
Vakken Grieks, KCV, CKV

De Odyssee boeken?

Via onderstaande knop kun je je groepen aanmelden voor De Odyssee. Op basis van beschikbaarheid neemt Aluin contact met je op om een voorstelling bij jou op school in te plannen.

Aanmelden school

Blijf op de hoogte,
lees onze nieuwsbrief!