• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Classic Tour

De Classic Tour is verrassend, interactief en spannend; Een aanrader voor alle brugklassen en voor iedereen die van oersterke verhalen houdt. We bieden deze voorstelling aan als onderdeel van onze leerlijn klassiek. De Classic Tour is in 2010 ontwikkeld bij het Rozentheater in samenwerking met Aluin.

Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of zit in het houten Paard van Troje. Je wacht als soldaat in de haven, omdat er geen wind is om weg te zeilen of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. Ondertussen zie je hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt; van tekst tot uitvoering en van idee tot decorontwerp. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten.

De Classic Tour is een theateravontuur onder begeleiding van professionele acteurs voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo en gymnasium.

Deelnemende theaters: Stadsschouwburg Utrecht, Theater de Krakeling, Theater aan de Slinger Houten, Stadstheater Arnhem, Leidse Schouwburg.

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij was bij Aluin te zien in De Hervormers en speelt bij de Classic Tour.

Myrthe Boersma (actrice)

Myrthe is in 2014 afgestudeerd als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakt en speelt voor iedereen van nul tot honderd, op diverse plekken binnen en buiten het theater. Bij Aluin speelt ze in de Classic Tour en Bakchanten en maakt ze met Nard Verdonschot de podcast Villa Concordia.

Maxime Vandommele (actrice)

Maxime studeerde in 2016 af aan de HKU acting en werd bekroond met de ITS award acting voor haar afstudeervoorstelling. Ze speelt bij Aluin de rol van Medea en van Antigone in De Classic Tour en speelt mee in De Vaderlandse Oorlog en De Hollanders. Ohja, en ze komt uit West-Vlaanderen.

Iris Vlutters ( actrice)

Iris is in 2013 afgestudeerd aan de HKU acteursopleiding en sindsdien acteert ze, spreekt ze dingen in, geeft ze theaterles aan jongeren, is ze dol op kerst en zingt ze in een band. Bij Aluin speelt Iris in de vernieuwde Ken je Klassiekers (de Grieken en Shakespeare) en in de Classic Tour.

Quincy van Driesten (acteur)

Quincy studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Hij is dol op ontroerende en meeslepende verhalen. Die verhalen vertelt hij graag op het toneel, maar hij maakt ook podcasts en audioverhalen. Naast het theater gelooft Quincy in de liefde en gaat hij graag sporten, op vakantie en naar de natuur. Of een combinatie van dat alles. Bij Aluin speelt hij in Ken je Klassiekers De Grieken en Ken je Klassiekers Shakespeare en in De Classic Tour.

Bettie de Bruijn (hoofd educatie)

Bettie de Bruin is de bedenker van de Classic Tour. Ze is dol op alles wat met Griekenland en de Griekse tragedie te maken heeft. Aluin maakte kennis met de tomeloze energie van Bettie toen ze als educatiemedewerker bij Het Rozentheater bijna alle Amsterdamse scholieren naar Aluinvoorstellingen wist te krijgen. Inmiddels vervult ze binnen Aluin de afdeling educatie samen met Christle Tjon a Man.

Erik Snel (schrijver)

Erik heeft sinds de oprichting van Aluin meer dan 20 theatervoorstellingen voor Aluin geschreven en minstens zoveel klassiekers bewerkt tot de gespeelde Aluinversie.

Bij de Classic Tour is een lesbrief beschikbaar, download deze hier:

Lesbrief Classic Tour

Algemene informatie over de voorstelling:
Duur voorstelling anderhalf uur
Aantal spelers 3
Benodigde ruimte Het hele theater

Er is momenteel geen content beschikbaar.