• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

De Odyssee

Een zwerftocht van tien jaar in een uur.

“De Odyssee van Homerus”, iedereen heeft er weleens van gehoord. “Die enorme tocht naar huis van de Griekse held Odysseus”. “Ohja, die avonturen met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke zangeressen”, „Oh, de Odyssee, daar kwam geen eind aan.” “En ondertussen moest zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan”.

Aluin speelt graag oersterke verhalen uit een ver verleden. Verhalen die hun sporen in de cultuur hebben achtergelaten. Een odyssee is inmiddels een veelgebruikte uitdrukking waarmee een lange zware zoektocht of thuisreis bedoeld wordt. Aluin heeft voor u dit enorm lijvige werk doorgespit om er een vrolijke en meeslepende voorstelling van te maken van een uur. Hilarisch en recht naar de kern.

In seizoen 2019/2020 zal De Odyssee langs theaters toeren in heel Nederland.

Voor de tekst is geput uit de vertaling van Patrick Lateur – Odyssee, een zwerver komt thuis

 

boris

Boris van Bommel (acteur)

Boris van Bommel speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Frits Elzas in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Hiske Eriks

Hiske Eriks (actrice)

Hiske Eriks speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Zij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Erna Boomsma in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is ze te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Jilles Flinterman

Jilles Flinterman (acteur)

Jilles Flinterman speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in o.a. Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Anton Mussert in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Erik Snel

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Victorine Plante

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

De Odyssee van Theatergroep Aluin is echte vertelkunst.

15 mei 2018 | Vincent Kouters
Recensie lezen

Zo volkomen eenvoudig en puur een toneelstuk brengen, dat kan dus. Toneel heeft geen opsmuk nodig om bijzonder te zijn.

 

22 maart 2018 | Kester Freriks - Theaterkrant (2018)
Recensie lezen

Vanaf oktober 2019 speelt De Odyssee in verschillende theaters in Nederland (zie de agenda hiernaast voor speeldata). Daarnaast is de voorstelling op aanvraag beschikbaar bij u op school, u kunt hierover informeren via het boekingsformulier.

Lesbrief en workshops
Er is een lesbrief beschikbaar voor deze voorstelling, deze kunt u downloaden via deze link: Lesbrief Odyssee.
Aluin heeft een speciale Odyssee workshop ontwikkeld voor bij u op school, deze kunt u aanvragen door te mailen naar bettie@aluin.nl of via bovenstaand boekingsformulier.

Voorstelling op school: € 800,-
Workshop op school: € 250,-

Er is momenteel geen content beschikbaar.