Aluin op school

Oersterke verhalen overdragen aan de jonge generatie, dat doen we bij Aluin met onze educatieklassiekers. Klassieke verhalen die iedereen eigenlijk zou moeten kennen, omdat ze verweven zijn met onze hedendaagse cultuur. Hieronder vindt u alles over ons educatieaanbod:

De Culturele Loopbaan

Door het combineren van verschillende voorstellingen en workshops ontstaat de culturele loopbaan van Aluin. Een toegankelijke kennismaking in de brugklas met de Classic Tour wordt een jaar later gevolgd door een van de energieke Ken je Klassiekers voorstellingen. In de bovenbouw gaan we de diepte in met onze Unplugged voorstellingen.

Aluin theaterdag

Bij ons in Villa Concordia, in een theater bij u in de buurt of op uw school organiseren we de Aluin theaterdag: een complete dag met workshops, voorstelling en nagesprek. Het thema en de voorstelling kunnen in onderling overleg worden bepaald.

Workshops

Bij Aluin geven onze ervaren docenten algemene drama workshops en workshops toegespitst op voorstelling(en), zoals de Shakeshop. Zeer geschikt ter voorbereiding van het bezoek aan een voorstelling, maar ook op zichzelf een bijzondere ervaring.  Het zelf doen en aanspreken van de verbeelding staan in onze workshops centraal.

Voorstellingen

Classic Tour

De Classic Tour is een interactieve en verrassende rondleiding door het theater, waarin leerlingen kennis maken met het ontstaan van theater: de Griekse tragedies. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers en jazeker: je mag meedoen! Een theateravontuur vol tragiek, maar ook komische gebeurtenissen voor alle niveaus vmbo, havo, vwo en gymnasium. Coproductie met stichting 2be or not 2be.

unplugged

Onze Unplugged klassiekers MedeaAntigone of Elektra spelen we altijd en overal. Op school, in het theater of in een museum. Laat uw lessen over klassiekers tot leven komen met deze oersterke verhalen.  In 2018 voegen we Shakespeares Twelfth Night toe aan het repertoire!

Schermafbeelding 2017-03-22 om 14.15.29

Onze “spoedcursus”  klassiekers is een feest voor iedereen. Voor mensen die al bekend zijn met klassiekers een feest der herkenning, voor leken een grappige, ontroerende en heldere introductie in een tiental klassiekers. Over de bekende toneelteksten, van Oidipous tot Hamlet (Ken je Klassiekers I), of over de Bijbelverhalen die iedereen zou moeten kennen (Ken je Klassiekers II).

Schermafbeelding 2017-03-22 om 14.15.34

Elk jaar heeft Aluin een landelijke theatertournee met voorstellingen die ook zeer geschikt zijn voor jongeren. Eerder speelden we al een voorstelling als (it sucks to be) Helena en het eerste deel van de vaderland trilogie: 1600: Slag bij Nieuwpoort. Houdt aluin.nl goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste voorstelling.

Voor meer informatie en de tarieven kunt op de link van de desbetreffende voorstelling klikken of stuur een mail naar aluin@aluin.nl.

Betalen met de cultuurkaart is mogelijk.