• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Classic Tour

De Classic tour is verrassend, interactief en spannend; Een aanrader voor alle brugklassen en voor iedereen die van oersterke verhalen houdt.

Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of zit in het houten Paard van Troje. Je wacht als soldaat in d
e haven, omdat er geen wind is om weg te zeilen of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. Ondertussen zie je hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt; van tekst tot uitvoering en van idee tot decorontwerp. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten.

De Classic Tour is een theateravontuur onder begeleiding van professionele acteurs voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo en gymnasium.

Dit seizoen te boeken in de volgende Theaters :

logo2BORNOT2B

 

 

 

 

 

Classic Tour is een coproductie met The 2B or not 2B Company

bettie de Bruijn

Bettie de Bruijn (co- producent )

Bettie de Bruin is de bedenker van de Classic Tour. Ze is dol op alles wat met Griekenland en de Griekse tragedie te maken heeft. Aluin maakte kennis met de tomeloze energie van Bettie toen ze als educatiemedewerker bij Het Rozentheater bijna alle Amsterdamse scholieren naar Aluinvoorstellingen wist te krijgen. Ze speelt sinds 2012 de rol van Medea in De Classic Tour. En is onze coproducent van de Classic Tour met haar stichting 2Bornot2B.

myrthe Boersma

Myrthe Boersma ( actrice )

Myrthe Boersma studeerde in 2014 af aan de HKU acting. Ze speelt onder andere bij Hotel Courage, Het Nieuw Utrechts Toneel en Roodnoot. Ze speelde in 2014 haar afstudeersolo in de Aluintuin.  Sinds 2016 speelt ze de rol van Antigone in de Classic Tour.

maxime vandommele

Maxime Vandommele (actrice )

Maxime Vandommele studeerde in 2016 af aan de HKU acting en werd bekroond met de ITS award acting voor haar afstudeervoorstelling. Ze werkte tijdens haar opleiding al met Victorine Plante tijdens Castellumverhalen. Ze speelt bij Aluin de rol van Medea en van Antigone in De Classic Tour. Ohja en ze komt uit West-Vlaanderen.

Soumaya

Soumaya Ahouaoui ( actrice )

Soumaya Ahouaoui is geboren en getogen in Utrecht. Ze begon een studie Pharmacie aan de universiteit van Utrecht, maar switchte naar theater, toen ze via Growing up in Public en Theatergroep DOX kennismaakte met toneel. Ze studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Bij Aluin speelt ze Antigone in de Classic Tour.

Victorine Plante

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Het bezoeken van de Classic Tour ís de educatie. Er wordt geen voorbereidende lesbrief bij aangeboden.

Algemene informatie over de voorstelling:
Duur voorstelling anderhalf uur
Aantal spelers 3
Benodigde ruimte Het hele theater

Er is momenteel geen content beschikbaar.