• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Classic Tour

De Classic Tour is verrassend, interactief en spannend; Een aanrader voor alle brugklassen en voor iedereen die van oersterke verhalen houdt. De Classic Tour is een productie van The 2B or not 2B company. We bieden deze voorstelling aan als onderdeel van onze leerlijn klassiek. De Classic Tour is in 2010 ontwikkeld bij het Rozentheater in samenwerking met Aluin.

Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of zit in het houten Paard van Troje. Je wacht als soldaat in de haven, omdat er geen wind is om weg te zeilen of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. Ondertussen zie je hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt; van tekst tot uitvoering en van idee tot decorontwerp. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten.

De Classic Tour is een theateravontuur onder begeleiding van professionele acteurs voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo en gymnasium.

Deelnemende theaters: Stadsschouwburg Utrecht, ITA, Koninklijke Schouwburg Den Haag, Theater Zuidplein Rotterdam,  Theater aan de Slinger Houten, Stadstheater Arnhem, Leidse Schouwburg.

Bettie de Bruijn ( Educatie)

Bettie de Bruin is de bedenker van de Classic Tour. Ze is dol op alles wat met Griekenland en de Griekse tragedie te maken heeft. Aluin maakte kennis met de tomeloze energie van Bettie toen ze als educatiemedewerker bij Het Rozentheater bijna alle Amsterdamse scholieren naar Aluinvoorstellingen wist te krijgen. Inmiddels vervuld ze binnen Aluin de afdeling educatie. Ze speelt sinds 2012 de rol van Medea in De Classic Tour. En is onze coproducent van de Classic Tour met haar stichting 2Bornot2B.

Joost Claes (acteur)

Joost studeerde in 2001 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij speelde bij Orkater, Het Toneel Speelt, Het Nationale Toneel, Joop van de Ende Theaterproducties, Albert Verlinde Producties en in musicals als Soldaat van Oranje. Hij speelt, maar is ook docent en te horen in verschillende animaties, voice-overs en nasynchronisaties. Voor Aluin speelt Joost in de Classic Tour, waar hij al vanaf het begin bij betrokken is!

Soumaya Ahouaoui (actrice)

is geboren en getogen in Utrecht. Ze begon een studie Pharmacie aan de universiteit van Utrecht, maar switchte naar theater, toen ze via Growing up in Public en Theatergroep DOX kennismaakte met toneel. Ze studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Bij Aluin speelt ze Antigone in de Classic Tour.

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij was bij Aluin te zien in De Hervormers en speelt bij de Classic Tour.

Myrthe Boersma (actrice)

Myrthe is in 2014 afgestudeerd als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakt en speelt voor iedereen van nul tot honderd, op diverse plekken binnen en buiten het theater. Naast dat ze werkzaam is als freelance speler/maker bij verschillende collectieven en gezelschappen, schrijft ze en verdiepte ze zich in de periode 2016 - 2018 in de combinatie van muziek en theater bij TIME, een master van het conservatorium in Den Haag en De Veenfabriek. Bij Aluin speelt ze in de Classic Tour.

Guido de Wijs (acteur)

Guido studeerde in 2008 af aan de acteursopleiding in Utrecht. Hij speelde daarna in veel verschillende voorstellingen, op festivals, in grote zalen, kleine zalen, tekst-toneel, musical, straattheater, eigen werk, Shakespeare, Griekse tragedies, komedies, theater voor jong en oud, en alles daar tussenin. Bij Aluin speelt Guido in de Classic Tour.

Maxime Vandommele (actrice)

Maxime studeerde in 2016 af aan de HKU acting en werd bekroond met de ITS award acting voor haar afstudeervoorstelling. Ze speelt bij Aluin de rol van Medea en van Antigone in De Classic Tour en speelt mee in De Vaderlandse Oorlog en De Hollanders. Ohja, en ze komt uit West-Vlaanderen.

Iris Vlutters ( actrice)

Iris is in 2013 afgestudeerd aan de HKU acteursopleiding en sindsdien acteert ze, spreekt ze dingen in, geeft ze theaterles aan jongeren, is ze dol op kerst en zingt ze in een band. Bij Aluin speelt Iris in de vernieuwde Ken je Klassiekers (de Grieken en Shakespeare) en in de Classic Tour.

Quincy van Driesten (acteur)

Quincy studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Hij is dol op ontroerende en meeslepende verhalen. Die verhalen vertelt hij graag op het toneel, maar hij maakt ook podcasts en audioverhalen. Naast het theater gelooft Quincy in de liefde en gaat hij graag sporten, op vakantie en naar de natuur. Of een combinatie van dat alles.

Bij de Classic Tour is een lesbrief beschikbaar, download deze hier:

Lesbrief Classic Tour

Algemene informatie over de voorstelling:
Duur voorstelling anderhalf uur
Aantal spelers 3
Benodigde ruimte Het hele theater

Er is momenteel geen content beschikbaar.