• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Classic Tour

De Classic tour is verrassend, interactief en spannend; Een aanrader voor alle brugklassen en voor iedereen die van oersterke verhalen houdt.

Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of zit in het houten Paard van Troje. Je wacht als soldaat in de haven, omdat er geen wind is om weg te zeilen of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. Ondertussen zie je hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt; van tekst tot uitvoering en van idee tot decorontwerp. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten.

De Classic Tour is een theateravontuur onder begeleiding van professionele acteurs voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo en gymnasium.

De Classic Tour is dit seizoen te zien in Stadsschouwburg Amsterdam, Stadsschouwburg Utrecht en De Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De Classic Tour is een coproductie met de The 2B or not 2B company.

Anna Hermanns

Anna Hermanns (actrice)

Anna Hermanns is actrice, theatermaker, regisseur. Ze studeerde in 2004 als actrice af aan de HKU-acting. Sinds 2014 speelt ze als Medea en Euripides in de Classic Tour.

Desiree

Desiree van Haaren (actrice)

Desiree van Haaren is actrice, theatermaker en theaterdocent. Ze is afgestudeerd aan de Theater Academie te Amsterdam. Sinds 2011 speelt ze Antigone en Sophokles in de Classic Tour.

nard

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij is in seizoen 2015/2016 te zien als Aischylos en Orestes in de Classic Tour.

Het bezoeken van de Classic Tour ís de educatie. Er wordt geen voorbereidende lesbrief bij aangeboden.

Algemene informatie over de voorstelling:
Duur voorstelling anderhalf uur
Aantal spelers 3
Benodigde ruimte Het hele theater

Er is momenteel geen content beschikbaar.