De mensen van Aluin

Erik Snel

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Victorine Plante

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

moon

Moon Brocken (zakelijk leider)

Moon is zakelijk leider. Ze is ons onmisbare zakelijke brein. Ook is Moon het ideale aanspreekpunt voor ons volledige netwerk aan kantoormedewerkers, acteurs,vrienden, theaterdirecteuren, subsidiënten en andere partners in de stad en ver daarbuiten. Verder is ze de enige zakelijk leider waarmee acteurs graag een biertje drinken.

AAEAAQAAAAAAAAhrAAAAJDYwYjMxY2IzLThkNTEtNGY0NC1hYTc1LTM4YWI2NTU3Y2MxNA

Hemmo Bruinenberg ( marketing/ assistent zakelijk leider )

Hemmo is onze nieuwe aanwinst op kantoor. Hij richt zich op marketing, organisatie en publiekswerving.  Hij is de rust zelve in het kippenhok-kantoor. Daarnaast is hij ook nog veel ordelijker dan wij. We zijn heel blij met Hemmo. Hij is slim en vrolijk. Dat hij ook nog sportief is is volstrekt onbelangrijk.

Hanneke 2

Hanneke de Bruin (Publiciteit /Verhuur)

Hanneke kwam in het najaar van 2010 langs voor een stage bij Aluin en heeft zich gelijk onmisbaar gemaakt. Nu werkt ze vast bij ons en is spil op het kantoor en bovenal onze gastvrouw. In een oogwenk tovert ze Villa Concordia, onze werkruimte, om van leerlingenkantine tot sterrenrestaurant, maar net zo gemakkelijk tot bruine kroeg.

gijs

Gijs ‘t Hoen (technicus)

Sinds 2011 werkt Gijs als technicus bij Aluin. Hij reisde met de voorstellingen De Wraak van Ifigeneia, Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen), (it sucks to be) Helena en hij is een van de vaste technici van ons eigen theater Villa Concordia.

marco

Marco Chardon (technicus)

Sinds 2013 is Marco betrokken bij Aluin. Hij reisde met de voorstellingen Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en (it sucks to be) Helena en hij is huistechnicus van ons eigen theater Villa Concordia. Met Gijs is hij het beminnelijke, technische hart van Aluin.

Jilles Flinterman

Jilles Flinterman (acteur)

Jilles Flinterman speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in o.a. Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin’s Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Anton Mussert in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Hiske Eriks

Hiske Eriks (actrice)

Hiske Eriks speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Zij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin’s Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Erna Boomsma in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is ze te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

boris

Boris van Bommel (acteur)

Boris van Bommel speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin’s Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Frits Elzas in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Dennis 1

Dennis Coenen (acteur)

Dennis Coenen speelt sinds 1997 bij Aluin. Hij is te zien geweest in bijna alle voorstellingen van Aluin in de afgelopen 18 jaar; o.a. Medea, Het verhaal van Orestes, Mooi, Putlucht, Coriolanus, Hippolytos, Het Wijde Land, Maria Stuart, Onze Lievevrouw van pijn, De Wraak van Ifigeneia, Oidipous Unplugged, (it sucks to be) Helena en Aartsbisschop de Jong in De Maliebaanmonologen. Hij maakte en speelde Saint Denis bij Aluin.

scene2-stacyian-jackson-400x340

Stacyian Jackson (actrice)

Stacyian Jackson is als actrice afgestudeerd aan de toneelschool in Amsterdam. Ze speelde in 2009 bij DOX al in een regie Victorine en Erik in Live Fast, Die Young en in 2016 was er een hernieuwde kennismaking bij ZEP met Canal Tour. Het plezier om weer met elkaar te werken leidde tot de uitnodiging om mee te spelen in de Classic Tour en 1609 Staakt het Vuren.

paul feld

Paul Feld (regisseur)

Schrijver en regisseur. Een van de founding fathers van het Utrechtse Theater. mede-oprichter en artistiek leider van Growing Up in Public dat decennialang furore maakte op tal van podia. Paul Feld en Erik Snel maken al 10 jaar lang met B&W en de raadsleden van Utrecht het Stadhuistoneel en dit jaar hebben ze naast de Hervormers samen ook ‘DOS, het voetbalwonder van Utrecht’ en Castellumverhalen 2017 gemaakt.

Klaas Postmus

Klaas Postmus (acteur)

Klaas Postmus speelt sinds 2011 bij theatergroep Aluin. Hij is te zien geweest in De Wraak van Ifigeneia (reprise), Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Medea Unplugged en (it sucks to be) Helena. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

nard

Nard Verdonschot (acteur)

Nard is acteur, schrijver en regisseur. Sinds zijn studie aan de Arnhemse Toneelschool is hij als acteur verbonden geweest aan diverse grote en middelgrote theatergezelschappen in Nederland en Duitsland. Hij is in seizoen 2015/2016 te zien als Aischylos en Orestes in de Classic Tour.

Anna Hermanns

Anna Hermanns (actrice)

Anna Hermanns is actrice, theatermaker, regisseur. Ze studeerde in 2004 als actrice af aan de HKU-acting. Sinds 2014 speelt ze als Medea en Euripides in de Classic Tour.

Desiree

Desiree van Haaren (actrice)

Desiree van Haaren is actrice, theatermaker en theaterdocent. Ze is afgestudeerd aan de Theater Academie te Amsterdam. Sinds 2011 speelt ze Antigone en Sophokles in de Classic Tour.

arend2

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

Marcel Roelfsema

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Daphne de Bruin

Daphne de Bruin (regisseur/actrice)

Daphne de Bruin is een van de meest doortastende cultureel ondernemers van Utrecht. Maar bovenal is ze actrice, schrijver en regisseur. Ze regisseerde bij Aluin Othello (in coproductie met De Zus van Roos) De Wraak van Ifigeneia en (it sucks to be) Helena en ze speelde Dr. Max in De Maliebaanmonologen. Ze schreef Offer voor Castellumverhalen dat in regie van Victorine Plante uitkomt in september in Podium Hogewoerd in Leidsche Rijn.

Laura de Jong

Laura de Jong (decor-ontwerper)

Laura de Jong werkt sinds 2009 voor Aluin. Ze maakte het decor voor: Othello (coproductie met De Zus van Roos), De Wraak van Ifigeneia (coproductie met De Zus van Roos) en (it sucks to be) Helena. Laura maakt prachtige heldere en concrete omgevingen die een open ruimte creëren voor de humor en de emoties van de voorstellingen van Aluin.

Claus den Hartog

Claus den Hartog (lichtontwerper)

Claus den Hartog is al sinds 1997 de vaste lichtontwerper van Aluin. In die hoedanigheid heeft hij ook al vele technici opgeleid. Daarnaast ontwierp hij het decor voor Maria Stuart. Claus maakt rijke, heldere en stevige beelden die veel ruimte voor de voorstellingen scheppen zonder te domineren.

anouk

Anouk van Schie (Kostuumontwerpster)

Anouk studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en en heft de opleiding in augustus 2015 afgerond.

Vorig jaar debuteerde zij als decorontwerpster bij de kerstvoorstelling Peter Pan van theaterschool Rabarber in de grote zaal van Theater aan het Spui. Daarna verzorgde zij afgelopen juni het decor en de kostuums voor de musical Dogfight in het M-lab te Amsterdam.

Naast het ontwerpen maakt ze de kostuums graag zelf.

marcel

Marcel Dolman ( visuals, vormgeving foyer )

Hoofddocent Interactive Performance Design bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Docent

‪HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

Betrokken bij verschillende lessen inclusief Theater Design, Interactieve Performance Design, schrijven voor prestaties en theater en onderwijs

profiel Dennie

Dennie Lukkezen ( acteur )

Dennie Lukkezen is stagiair van de acteursopleiding aan de HKU. Daarnaast is hij een van de leden van het illustere theatergezelschap Das Lemniscaat. Dennie is vierdejaars en hoopt in juni af te studeren.