• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Putlucht (2003)

Première: 7 maart 2003
Over de toenemende overbodigheid van mannen.

Hij wil alles zien, alles weten, overal aan meedoen en raakt bedolven onder alle indrukken. Wat is zijn rol in het geheel? Wie is hij? Hoe kwam hij hier terecht? Waar gaat hij nu naartoe? Hij weet het niet en kiest dan maar een rol die niet echt de zijne is, maar hem wel succes oplevert. Dit is niet de man die hij zou willen zijn. Dit is een acteur die schijnbaar moeiteloos in verschillende personages stapt. Tussen de voorstellingen door gaat hij op zoek naar zijn waarheid. Het publiek wil hem wel helpen, maar breekt niet door de muur van schijnvertoningen. Hij weet dat hij zich ooit zal moeten afschminken, maar hij kan het applaus nog niet missen.

De wereld is de laatste 10.000 jaar nogal veranderd. Het is veel mannen niet gelukt om met de tijd mee te gaan. De mannen van aluin vinden het tijd worden voor een reddingsplan. Zij proberen ‘de Man’ terug te vinden in een warboel van transformaties, vluchtgedrag, heroïek, troosteloos verlangen, wanhopige humor, opluchtend seksisme en totale ontzetting.

gemaakt door: Arend Brandligt, Dennis Coenen, Marcel Roelfsema (spel) en Erik Snel (regie)
decor: Sacha Zwiers
kostuums: Judith de Zwart
lichtontwerp: Claus den Hartog
tecniek: José Groot
ontwerp publiciteitsmateriaal: ankerxstrijbos grafisch ontwerp bno
scènefoto’s: Sanne Peper
artistieke leiding: Erik Snel
zakelijke leiding: Gerlofke Hekelaar
productieleiding: Ronald Wortel

arend2

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

Dennis 1

Dennis Coenen (acteur)

Dennis Coenen speelt sinds 1997 bij Aluin. Hij is te zien geweest in bijna alle voorstellingen van Aluin in de afgelopen 18 jaar; o.a. Medea, Het verhaal van Orestes, Mooi, Putlucht, Coriolanus, Hippolytos, Het Wijde Land, Maria Stuart, Onze Lievevrouw van pijn, De Wraak van Ifigeneia, Oidipous Unplugged, (it sucks to be) Helena en Aartsbisschop de Jong in De Maliebaanmonologen. Hij maakte en speelde Saint Denis bij Aluin.

ALUIN_PORTRETTEN-12

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Marcel Roelfsema

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.