• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

HET (1991)

 

25 jaar geleden ontstond Theatergroep Aluin. We hadden een naam nodig als producent van onze eerste voorstelling HET. Geen enkel vermoeden natuurlijk dat we dit 25 jaar later weer zouden spelen. HET gaat over het leven, de verwachtingen en het verstrijken van de tijd, daarom is het een heel bijzondere ervaring om nu weer in dit prachtige verhaal te duiken. Sadder, older, wiser? Het voelt in elk geval als een trip terug met de teletijdmachine van Professor Barabas. En toch is het een tijdloos en dus ook actueel verhaal. Wat is je lot? En als het voorbijkomt, hoe herken je het? Is het een beest dat in de struiken op je loert en klaar staat om je te bespringen? Of is het iets dat nauwelijks waarneembaar langs je glipt, als de vlaag van een ademhaling die je in je nek voelt als je in de bus stapt.

“10 jaar geleden hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet.” Dat is de eerste zin van het verhaal. Een man en een vrouw reconstrueren wat er zich in de tussentijd heeft afgespeeld.

“Wat heb ik u precies verteld?”
“Dus het is nog steeds niet gebeurd?”

De man wacht op iets groots en meeslepends. Hij nodigt de vrouw uit om samen met hem te wachten. De vrouw neemt de handschoen op en wacht met hem. Hij kijkt naar buiten, zij kijkt naar hem. De jaren gaan voorbij. Dan wordt zij ziek.

Tekst: toneelbewerking van The Beast in the Jungle van Henry James, door Marjon Brandsma, Jan Ritsema en Ger Thijs.

Spel: Frank Meijers en Gabby Bakker

Regie: Erik Snel

“Het voelde goed. De voorstelling was intens. Het verhaal werd ons verteld zoals goede verhalenvertellers dat kunnen. We hingen aan de lippen van Gabby Bakker en Frank Meijers.”

Lees hier het hele artikel van Wijbrand Schaap Cultureel persbureau over HET

 

 

 

 

Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.