• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Elektra Unplugged

Een ontroerend en beklemmend verhaal over een vervloekte familie in gevecht met de goden, het lot en elkaar.

Nu wordt het verhaal van de ontvoerde Helena, de geofferde Ifigeneia, het verwoeste Troje, de terugkeer van de helden en de moord op Agamemnon door zijn vrouw Klytaimestra weer vanuit een ander perspectief belicht: Vanuit het gezichtspunt van Elektra en haar broer Orestes. Kinderen waren ze toen het gebeurde. Nu zijn het jong-volwassenen die wraak willen voor de moord op hun vader. Als de klassieke Bonny and Clyde, als oud Griekse Natural Born Killers zijn ze vervuld van die ene gedachte: Hoe vermoorden we onze moeder Klytaimestra en haar minnaar Aigisthos.

Tekst: Euripides
Vertaling: Gerard Koolschijn
Spel: Victorine Plante en Klaas Postmus
Regie en bewerking: Erik Snel

Scenefoto’s (door Sanne Peper)

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Klaas Postmus (acteur)

Klaas Postmus speelt sinds 2011 bij theatergroep Aluin. Hij is te zien geweest in De Wraak van Ifigeneia (reprise), Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Medea Unplugged en (it sucks to be) Helena. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Algemene voorstellingsinformatie:

De voorstelling is geschikt voor bovenbouw gymnasium.
Scholentarief 1 voorstelling 650,- euro, 2 voorstellingen 975,- euro (ex 6%BTW en reiskosten)
Duur voorstelling 60 minuten
Maximum aantal scholieren 60
Aantal acteurs 3
Minimaal speeloppervlak 3 x 3

download hier de Lesbrief Elektra

Er is momenteel geen content beschikbaar.