Wij zoeken een oersterke voorzitter

| Aluin

Theatergroep Aluin spettert al meer dan 25 jaar van enthousiasme en ambitie en staat alom bekend om haar toegankelijke kwaliteitsaanbod voor een breed publiek van 12 tot 112. Met humor, helderheid én visie brengt Aluin ‘oersterke verhalen’; klassiek repertoire en origineel materiaal gebaseerd op de klassieken.

Aluin speelt overal; in theaters, op scholen, in musea, bij bedrijven, in huiskamers en op vele andere bijzondere plekken zowel in Utrecht als daarbuiten. Er worden gemiddeld 230 voorstellingen per jaar gespeeld.

Stichting Theatergroep Aluin wordt al bijna 20 jaar structureel ondersteund door de Gemeente Utrecht. De uitvoerende kern (artistieke en zakelijke leiding en kantoor) bestaat uit vijf mensen. De acteurs worden per project aangetrokken

Het bestuur

Het bestuur komt ongeveer 5 keer per jaar bij elkaar in Villa Concordia, de werkruimte van theatergroep Aluin. Het bestuur is actief in het meedenken, met name op zakelijk en marketinggebied, maar bestuurt op afstand. Aluin volgt de Cultural Governance Code.

De functie

De voorzitter is een allround bestuurder die de vergaderingen voorzit, die deuren opent, verbanden legt en nauw contact houdt en regelmatig afstemming zoekt met de uitvoerende kern. De voorzitter houdt het bestuur betrokken en zorgt dat ze goed geïnformeerd zijn.

Het profiel

Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en bent bij voorkeur op de hoogte van het landelijke cultuurbeleid en het cultuurbeleid van de stad Utrecht. Je hebt verbindende gaven en werkt met humor. Je bent initiatiefrijk en zelfbewust, innovatief en kunt sturen op resultaat. Je hebt bestuurlijke ervaring, ervaring met sponsoring en ondernemerschap met de daarbij behorende risico’s. Het commercieel uitlezen/ vertalen van artistiek inhoudelijke producten is van een van je kerncompetenties.

Solliciteer!

Aluin streeft zowel op het podium als in de organisatie naar een realistischer afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij, omdat we geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. We nodigen iedereen uit om te solliciteren.

De functie is onbezoldigd.

Herken je jezelf in meerdere van bovenstaande kwaliteiten en heb je interesse? Stuur je CV naar zakelijk@aluin.nl ter attentie van Moon Brocken.

Mocht je meer informatie willen hebben, mail dan met Moon Brocken via zakelijk@aluin.nl of bel haar op 06-46121792.

Wil je meer weten over Theatergroep Aluin, bezoek dan de site: www.aluin.nl.