Uitfeest 2018 – zondag 16 september

| Aluin

De Utrechtse theaters (Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht en Beatrix Theater) presenteren samen met maar liefst 20 theater- en dansgezelschappen, festivals en makers uit de stad een gevarieerd en omvangrijk programma van theater en dans. Laat je verrassen door een mix van muziektheater, urban dans, teksttheater, musical, moderne dans, jeugdtheater, talkshows, showcases, performances en beeldende installaties. Van filosofische en geëngageerde theatervoorstellingen, tot hippe urban moves en hilarische slapstick. Geschikt voor jong en oud! De korte voorstellingen en voorproefjes van ongeveer een half uur vinden plaats tussen 12.00 – 18.00 uur in diverse zalen en foyers én buiten op het plantsoen voor de schouwburg.

Het programma is opgedeeld in vier blokken van anderhalf uur. Loop binnen en woon een (flink) deel of het hele programma bij. Een blokkenschema met exacte tijden vind je ter plekke, zodat je precies weet hoe laat je waar moet zijn. In- en uitlopen is mogelijk, mits er plaats is, en tussendoor kun je genieten van diverse versnaperingen in Zindering of Mevr. Dudok. Wil je meer weten over het programma? Vraag het één van de medewerkers die rondlopen of ga naar de informatie-huiskamer bij de entree waar alles te vinden is over het aanbod van de gezelschappen en theaters van die dag én het aankomende theaterseizoen.

Aluin is de hele dag aanwezig en speelt de eerste schetsen  uit twee voorstellingen die je komend seizoen kunt komen bewonderen. Met  “1619 Maak het kort…” brengen we een belangrijk verhaal uit de Nederlandse geschiedenis, over de laatste jaren van staatsman Johan van Oldenbarnevelt. Na de succesvolle voorstellingen 1600 Slag bij Nieuwpoort en 1609 Staakt het vuren is dit het laatste deel van De Vaderlandse Oorlog. Daarnaast spelen we vandaag een passage uit onze succesvolle Classic Tour (normaal alleen voor middelbare scholieren).

Meer informatie: https://www.culturelezondagen.nl/zondag/2018/uitfeest 

UF18_staand_300dpi