AUDITIES – Ken je Klassiekers!

| Aluin

Altijd al een keer Hamlet, Macbeth én Romeo willen spelen? Of Medea, Elektra én Antigone? Theatergroep Aluin zoekt nieuwe acteurs voor de voorstelling ‘Ken je Klassiekers’. Al jaren speelt de voorstelling door heel Nederland: op scholen, in musea en theaters. Dit jaar gaan we het concept vernieuwen en daarbij hoort een nieuwe cast. Begin april houden we audities.

Over Aluin

Aluin speelt al meer dan 25 jaar oersterke verhalen met een tijdloze noodzaak. Teruggebracht tot de kern. Meeslepend, hilarisch en dynamisch. Overal en voor iedereen die nieuwsgierig is.

Over Ken je Klassiekers

Een “spoedcursus” klassiekers waarin we in een uur tijd een aantal hilarische miniversies spelen van de toneelstukken die iedereen zou moeten kennen. Van de koppige koning uit Antigone tot de heksen uit Macbeth. En van de sombere Hamlet tot de vrolijke Midzomernachtdroom. Voor mensen die al bekend zijn met klassiekers een feest der herkenning, voor leken een grappige, ontroerende en heldere introductie in oersterke verhalen. In de huidige versie spelen we alle klassiekers nog door elkaar, maar in 2018 ontwikkelen we twee nieuwe series: Shakespeare & De Grieken. De voorstelling wordt geregisseerd door Victorine Plante en de bewerkingen van de teksten zijn van Erik Snel.

Acteurs (m/v)

We zoeken jonge, dynamische en fysieke acteurs die overal kunnen en durven spelen, die het klassieke repertoire een warm hart toe dragen en dat graag willen overdragen aan het publiek. De voorstelling staat bij ons op het repertoire en wordt meestal gespeeld voor scholen, soms in het theater en soms op scholen zelf.
Jij:
– Bent tussen de 20 en 30 jaar oud
– Houdt van teksttheater, van grotesk tot ingehouden spel, van transformeren en schakelen.
– Muzikaal in dynamiek en samenspel
– Hebt een afgeronde HBO acteursopleiding
Het honorarium wordt gebaseerd op de CAO Theater en Dans.

Beschikbaar

Repetities zijn part-time en vinden plaats in de maanden mei/juni/augustus 2018. Voorstellingen spelen vanaf schooljaar 2018/2019 landelijk op oproepbasis (in overleg).

Audities

De auditierondes zijn op 10, 11 en 12 april 2018. De audities vinden plaats in Utrecht.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 19 maart 2018 aan door je curriculum vitae inclusief foto (en eventueel videomateriaal) te sturen naar aluin@aluin.nl. Vragen? Mail ons op aluin@aluin.nl