Aluin in tijden van Corona

| Aluin

Docent? Kijk dan ook vooral op onze educatiepagina, waar wij online voorstellingen en lesmateriaal delen: online educatie

Bericht: maart 2020

Lieve Aluin-liefhebber,

Graag vertellen we je hoe het met Aluin gaat op dit moment. Ook al onze voorstellingen liggen stil. Ook wij maken ons zorgen. Over het virus en hoe het zich verspreid, maar ook over de duur van deze crisis, die zich niet laat voorspellen. We geven graag een kijkje achter de schermen hoe het er bij ons aan toegaat en wat we allemaal doen in deze periode. De afgelopen week werd, met het stilleggen van theaters, musea en scholen, vanzelfsprekend een week vol van afzeggingen. De volgende stap was: Kunnen we berekenen hoe lang we dit volhouden? Onze zakelijk leider Moon dook in de cijfers van onze reserves en maakte voorzichtige prognoses. Na deze berekeningen, kwam er al iets meer rust in de tent, iets meer overzicht. We kunnen voorlopig voor elkaar zorgen, we kunnen voor de acteurs zorgen en elkaar ondersteunen waar nodig. Ook vanuit de gemeente en fondsen ontvangen we geruststellende, solidaire berichten. Voor Moon blijft het een periode van heel hard werken, want de jaarrekening laat zich niet door Corona annuleren. Op kantoor en in het pand kunnen we achterstallig onderhoud wegwerken. Aan de artistieke kant blijven we voorstellingen voorbereiden waarvan we verwachten dat ze in de toekomst gespeeld gaan worden. En waarvan we hopen dat jullie ze gaan bezoeken. En dat we, als we elkaar dan spreken, terugkijken op deze crisis als op een klassieke tragedie: leerzaam, meeslepend, maar hopelijk geschiedenis. We wensen iedereen veel sterkte deze tijd en tot snel!

We hebben een speciale nieuwsbrief gestuurd hierover, lees deze hier – ga naar de nieuwsbrief.

En voor de nodige theaterhonger publiceren we elke week een voorstelling online. We delen nu alvast de voorstellingen die stiekem al de hele tijd online stonden: De Hervormers (deel 1 t/m 3) en De Maliebaanmonologen:

 

NPO Start – Maliebaanmonologen