Kerst bij Aluin (Lieke’s Blog)

| Aluin

Eigenlijk zijn wij bij Aluin best traditioneel. Oké, ons kerstfeest staat dan niet zo zeer in het teken van de geboorte van Jezus, maar wel in het teken van kerstboom, kerstballen, kaarsjes en een gezellige kerstborrel. In die zin doen we eerder mee aan het commerciële dan aan het religieuze feestje. Al twee weken geniet ik van onze kerstboom. Niet alleen door de fijne kerstsfeer die deze boom met zich meebrengt, maar ook doordat de boom het goede vooruitzicht van de kerstborrel vertegenwoordigt.
Afgelopen dinsdag vond deze langverwachte borrel plaats. Als eersten arriveerden de belangrijkste mensen uit het netwerk van Aluin: de kinderen van de Aluinfamilie. Nou ben ik helemaal niet handig met kinderen en zou ik ooit eens les moeten krijgen in het begroeten van kinderen. Ook deze keer ben ik weer raar gedrag gaan vertonen: stemvervorming, overdreven lief doen en de constante twijfel of een handje geven misschien toch de beste manier van groeten was geweest. Om alles te verbloemen ben ik maar aan de kindertafel gaan kleuren.
Al snel verschenen de volwassen mensen en kon ik mij gaan richten op: leuke gesprekken en biertjes drinken. Belangrijk hierbij is dat ik niet teveel biertjes drink, want anders vervormen de gespreksonderwerpen al gauw van intellectuele onderwerpen naar platte onderwerpen zoals relaties en seks. Gelukkig zijn dit soort onderwerpen geen taboe bij Aluin en hoefde ik mij dus geen zorgen te maken over het ‘Oh nee, wat heb ik nu weer gezegd’ moment van de volgende ochtend. Een goed begin van de avond dus.
De hele borrel tot in detail beschrijven, is natuurlijk een beetje saai voor jou als lezer, dus ik zal mij beperken tot het hoogtepunt: de pubquiz. Leon (ook stagiair bij Aluin) had deze quiz voorbereid. De quizvragen gingen geheel toepasselijk over Griekse tragedies, kerst, de Bijbel en Utrecht. Allemaal onderwerpen waar ik als niet-gelovige Bosschenaar vrijwel niets van af weet. Met mij in een team zitten, had dus niet erg veel zin. Ik zat samen met Moon en Hanneke in het team ‘De kantoorbitches’ en we hebben dik verloren. De teamverdeling maakte winnen voor de andere teams ook redelijk kansloos, want het winnende team, met de alleszeggende naam ‘De Nerds’, bestond uit de intellectuele Erik, Boris en Klaas. Al met al kan ik zeggen dat het een gezellige borrel was vol met de lekkere hapjes van Victorine, ongegeneerd vrij dansen op hip hop muziek, veel biertjes en goede gesprekken.
Ondanks het feit dat we niet christelijk zijn bij Aluin, delen we wel allemaal een grote liefde voor goede verhalen. Met zo’n slogan als ‘Oersterke Verhalen’ komen we er dan ook niet onderuit om iets met zo’n sterk verhaal als het kerstverhaal te doen. Acteurs Hiske, Boris en Jilles spelen het kerstverhaal van 20 t/m 30 december iedere dag in Museum Catharijneconvent. Als je graag wil komen kijken, kan je hierje kaarten reserveren.
Om mijn blog niet te eindigen met een promotiepraatje wil ik je nog een fijne kerst toewensen met veel humor, goede verhalen, uitbundige dansjes, lekkere drankjes en diners vol stoofperen en wildvlees.