• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Radio de Schoonheid (2009)

tijdens Festival aan de Werf  en tijdens De Parade 2009:

Na hun succesvolle samenwerking in Maandageditie smijten de makers van Aluin en het NUT nu een dagelijks radioprogramma de ether in. Radio de Schoonheid is elke dag te zien van 22.30 tot 23.30 uur in Moira en tegelijkertijd te beluisteren op RTV Utrecht (103.4 FM via de kabel). De theatrale talkshow blikt terug op alweer een festivaldag en biedt een diepgaand onderzoek naar schoonheid, merkwaardige verslagen van voorstellingen, ongerijmde opvattingen over kunst, ontregelende interviews en spannende gasten. Dit is hét radioprogramma dat je gezien moet hebben!

Aluin en Het NUT zijn twee Utrechtse gezelschappen die in 2008 veel succes boekten met Maandageditie, over het wel en wee op een krantenredactie. Hun nieuwste samenwerking heet Radio de Schoonheid.

Dennis Coenen (acteur)

Dennis Coenen speelt sinds 1997 bij Aluin. Hij is te zien geweest in bijna alle voorstellingen van Aluin in de afgelopen 18 jaar; o.a. Medea, Het verhaal van Orestes, Mooi, Putlucht, Coriolanus, Hippolytos, Het Wijde Land, Maria Stuart, Onze Lievevrouw van pijn, De Wraak van Ifigeneia, Oidipous Unplugged, (it sucks to be) Helena en Aartsbisschop de Jong in De Maliebaanmonologen. Hij maakte en speelde Saint Denis bij Aluin.

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.