• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Othello (2009)

Première: november 2009

Een coproductie met De Zus van Roos

Jago, een jonge ambitieuze vrouw, is zeer gekwetst door de net gekozen zwarte president Othello. Terwijl zij zinspeelde op het vice-presidentschap, heeft Othello haar tot minister van buitenlandse zaken gedegradeerd. Ze zint op wraak. De Zus van Roos speelt een spannende, eigentijdse versie van Shakespeare’s Othello, de tragedie waarin de hoofdpersoon zo gemanipuleerd wordt door Jago, dat hij zijn grote liefde Desdemona uiteindelijk een kopje kleiner maakt. En terecht, want haar onschuld en naïveteit begon iedereen inmiddels op de zenuwen te werken…

Spannende en merkwaardige gebeurtenissen, een directe, tragikomische speelstijl in combinatie met een strakke regie en een overtuigend beeld zijn de kenmerken van theatergroep De Zus van Roos. Voor Othello wordt de vaste cast van de Zus van Roos; Steve Hooi (Othello) en Victorine Plante (Jago) aangevuld met Aluin-acteurs Gabby Bakker (Desdemona) en Arend Brandligt (alle andere rollen).

Net zoals bij de succesvolle vorige voorstelling van de Zus van Roos, Secretaresse, is de tekst (een stevige bewerking van Shakespeare’s klassieker) weer van schrijver Erik Snel en de regie van Daphne de Bruin.

Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.