• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Medea Unplugged

Medea  is de ijzingwekkende tragedie van Euripides over de vrouw die de uiterste consequentie trekt uit de vernedering, haar aangedaan door Jason, haar man. Ze doodt zijn aanstaande nieuwe bruid en haar vader, koning Kreon en tot slot zelfs de kinderen die Jason haar gaf. Medea is een prachtig stuk met hartverscheurende monologen en dialogen, dat niemand onberoerd laat.

Erik Snel regisseerde Medea eerder in 1997. Het werd de doorbraak van theatergroep Aluin, het gezelschap uit Utrecht dat inmiddels al vele klassiekers op haar naam heeft staan. De voorstelling was het begin van een langdurige samenwerking met vertaler Gerard Koolschijn. Nu zal het stuk in een nieuwe ‘unplugged’ regie uitgebracht worden. Zonder decor of rekwisieten, met alleen de onverslijtbare tekst, de fantasie van de acteurs en de verbeelding van de toeschouwers als wapens wordt elke speelplek in een klassiek strijdtoneel veranderd. Medea Unplugged in een mooie, herziene vertaling van Gerard Koolschijn.

Wilt u de voorstelling boeken? Neem dan contact op met Aluin via: aluin@aluin.nl

Scenefoto’s (door Sanne Peper)

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Klaas Postmus (acteur)

Klaas Postmus speelt sinds 2011 bij theatergroep Aluin. Hij is te zien geweest in De Wraak van Ifigeneia (reprise), Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Medea Unplugged en (it sucks to be) Helena. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Algemene voorstellingsinformatie:
De voorstelling is geschikt voor bovenbouw gymnasium.
Scholentarief 1 voorstelling 650,- euro, 2 voorstellingen 975,- euro (ex 6%BTW en reiskosten)
Duur voorstelling 60 minuten
Aantal acteurs 3
Minimaal speeloppervlak 3 x 3

Er is momenteel geen content beschikbaar.