• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Maandageditie (2008)

7 MAANDAGEN VANAF 22 SEPTEMBER 2008

Coproductie van Aluin, het NUT en Theater Kikker

Een feuilleton over de toekomst van de journalistiek- Met theater, een fictieve krantenredactie, interviews, publieksinterventie, stedelijk nieuws, prikkelende stellingen en discussie, het weer en lekkere recepten.

Gastheren / hoofdredacteuren zijn Greg Nottrot (bekend van het succesvolle Vrijdans feuilleton van het NUT) en Erik Snel.

Heeft de krant nog toekomst? Bestaat de onafhankelijke onderzoeksjournalist nog? Krijgen we de krant die we verdienen? Wordt er te weinig, genoeg of te veel rekening gehouden met de consument? Hoe staat het met de macht van de adverteerder? Deze vragen hebben geleid tot een nieuwe toneeltekst van Erik Snel: Stop de persen. Deze toneeltekst wordt als feuilleton verdeeld over de 7 maandagavonden en gespeeld door acteurs van o.a. Aluin en het NUT. Elke week wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van de vorige week.

Daarnaast zal elke avond de vorm hebben van een theatraal live-magazine met een hoofdredactioneel, plaatselijk nieuws, en talloze artikelen en gasten.

Medewerkers o.a. Greg Nottrot, Erik Snel, Arend Brandligt, Marcel Roelfsema, Floor Leene, Kim Berkenhage, Victorine Plante, Claus den Hartog, Judith de Zwart en vele anderen

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Claus den Hartog (lichtontwerp)

Claus den Hartog is al sinds 1997 als lichtontwerper betrokken bij Aluin. Ook tekende hij voor een aantal complete toneelbeelden in het oeuvre van Aluin waaronder Maria Stuart, Hotel Midlife, Maandageditie en Saint Denis. Claus maakt rijke, heldere en stevige beelden die ruimte laten voor de voorstelling en altijd het verhaal vertellen. Buiten zijn werk voor Aluin ontwierp Claus licht en/of decors voor een grote verscheidenheid aan (theater)gezelschappen en producenten in binnen en buitenland.

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

“Het publiek is dan live aanwezig op de redactievloer van de Maandageditie”

7 July 2015 | TvdB
Recensie lezen

“…een uitstekend doordacht scenario waarbij menig televisieschrijver zijn vingers zou aflikken.”

7 July 2015 | Wijbrand Schaap
Recensie lezen
Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.