• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Ken je Klassiekers! (10 klassiekers in 1 uur)

De voorstelling Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur) is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Deze “spoedcursus” klassiekers (10 klassiekers in 1 uur) is een feest voor iedereen die geïnteresseerd is in repertoiretoneel. Voor mensen die al bekend zijn met klassiekers een feest der herkenning, voor leken een grappige, ontroerende en heldere introductie in De Oresteia, Oidipous, Antigone, Medea, Een Midzomernachtdroom, Romeo en Julia, Hamlet, Othello, Macbeth en Julius Caesar.

Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur) op aanvraag te boeken. Voorstelling boeken? Neem contact op met Aluin via: aluin@aluin.nl

Spel: Jilles Flinterman, Boris van Bommel en Hiske Eriks, regie: Victorine Plante, tekst: Sophocles, Euripides, Aischylos, Shakespeare en Erik Snel.

boris

Boris van Bommel (acteur)

Boris van Bommel speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Frits Elzas in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Hiske Eriks

Hiske Eriks (actrice)

Hiske Eriks speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Zij was te zien in Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Erna Boomsma in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is ze te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Jilles Flinterman

Jilles Flinterman (acteur)

Jilles Flinterman speelt sinds 2010 bij theatergroep Aluin. Hij was te zien in o.a. Ken je Klassiekers! (10 theaterklassiekers in 1 uur), Aluin's Christmas Special (in het Catharijneconvent), Ken je Klassiekers II (10 Bijbelverhalen) en als Anton Mussert in De Maliebaanmonologen. In seizoen 2015/2016 is hij te zien in Antigone Unplugged en in 1600 Slag bij Nieuwpoort.

Victorine Plante

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Erik Snel

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Klassiekers 02 © Sanne Peper-1-1
(foto: Sanne Peper)
“Gelukkig, ze hebben normale kleren aan”, zegt de ene KCV-er tegen de andere…”

2 juli 2015 | Amphora (tijdschrift voor gymnasiasten)
Recensie lezen

6969527468_c5a27f17a0_o
(foto: Sanne Peper)
“Ken je klassiekers! mag dan een introductie zijn, ook voor wie al bekend is met de stukken valt er genoeg plezier aan te beleven.”

23 juni 2015 | Peter Zonderland
Recensie lezen

Download hier: Lesbrief Ken Je Klassiekers

Algemene voorstellingsinformatie:
De voorstelling is geschikt voor alle leerjaren. (onderbouw én bovenbouw)
Scholentarief 1 voorstelling 1000,- euro, 2 voorstellingen 1600,- euro (ex 6%BTW en reiskosten)
Duur voorstelling 60 minuten
Maximum aantal scholieren 120
Aantal acteurs 3
Minimaal speeloppervlak 3 x 3

Er is momenteel geen content beschikbaar.