• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

DOS Het voetbalwonder van Utrecht

In het kader van de Culturele Zondag Utrecht 50-75 maakt Aluin samen met Theatermaker Paul Feld een voorstelling over een unieke gebeurtenis in 1958: Het Utrechtse DOS wordt landskampioen. DOS en SC Enschede spelen de historische beslissingswedstrijd in stadion de Goffert in Nijmegen. Tegelijkertijd luisteren 15.000 supporters in stadion de Galgenwaard live mee naar het radio-commentaar. Starend naar een leeg veld.

Aluin en Paul Feld voeren de inmiddels middelbare kinderen op van de geluidstechnicus die de radio-uitzending destijds verzorgde en sindsdien niet meer ophield zijn helden te vereren. Voor zijn 80ste verjaardag maken zijn kinderen een speciale radio-uitzending over de wedstrijd.

Het bijzondere verhaal over DOS, het voetbalwonder van Utrecht, is slechts één dag te zien in Utrecht.

Op zondag 23 april in Theater Kikker om 12.30, 14.00, 15.30, 17.00

Gratis kaarten zijn hier te bestellen t/m zaterdag 22 april. Op de dag zelf worden eventueel resterende tickets – telkens vanaf een half uur voor aanvang – uitgedeeld bij de kassa van het theater.

Bekijk hier het hele programma van Utrecht 50-75

 

 

In opdracht van: Culturele Zondagen

Geïnspireerd op het boek ‘DOS Het wonder van Utrecht’ van Ad van Liempt.

Tekst en regie: Paul Feld en Erik Snel.

Met Gabby Bakker, Arend Brandligt en Marcel Roelfsema.

Beeld en geluid: Marcel Dolman.

Teaser: Hemmo Bruinenberg

Met dank aan: Prins Bernard Cultuurfonds

 

arend2

Arend Brandligt (acteur)

Arend Brandligt speelt sinds 2000 bij Theatergroep Aluin. Hij was te zien in Het verhaal van Orestes, Coriolanus, Ifigeneia, All for Love, Kopstoot, Winterhard, Het Wijde land, Hippolytos, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, Othello (in coproductie met De Zus van Roos), De Maandageditie (in coproductie met Het NUT),  Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT), Onze Lievevrouw van Pijn, Oidipous Unplugged en als Henk Feldmeijer in De Maliebaanmonologen.

Erik Snel

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

marcel

Marcel Dolman ( visuals, vormgeving foyer )

Hoofddocent Interactive Performance Design bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Docent ‪HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) Betrokken bij verschillende lessen inclusief Theater Design, Interactieve Performance Design, schrijven voor prestaties en theater en onderwijs

Marcel Roelfsema

Marcel Roelfsema (acteur)

Marcel Roelfsema speelt sinds 1996 bij Aluin. Hij was te zien in o.a. Mortal, Medea, Julius Caesar, De Heilige Antonio, Coriolanus, Kopstoot, Putlucht, Maria Stuart, Hotel Midlife, De Maandageditie (in coproductie met Het NUT), Radio De Schoonheid (in coproductie met het NUT) en Oidipous Unplugged. Marcel is acteur en theatermaker. Hij regisseerde bij Aluin Onze Lievevrouw van Pijn.

Plezier en sentiment in Utrechtse voetbalvoorstelling – theaterkrant

1 mei 2017 | Sander Janssens
Recensie lezen
Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.