• Voorstelling
  • Makers
  • Recensies
  • Educatie
  • Voor Theaters

Castellum-verhalen (2015)

Ter gelegenheid van de opening van het gloednieuwe Podium Hogewoerd in Leidsche Rijn (de Vinexwijk van Utrecht) maken verschillende Utrechtse makers en schrijvers de voorstelling Castellumverhalen. Aluin werkt mee aan twee van de vijf verhalen:

Vanadisnacht
tekst: Erik Snel,
regie: Floor Leene
spel: Gabby Bakker en Olivier van Klaarbergen.

Offer
tekst: Daphne de Bruin,
regie: Victorine Plante
spel: Marike van Weelden en Maxime Vandommele.

Scenefoto (door Aafke Holwerda)

Victorine Plante (actrice, regisseuse)

5 mei 1975. Actrice/Regisseuse. Sinds 2010 vast bij Aluin, daarvoor cabaretière (Bolder & Plante) en oprichter van theatergroep De Zus van Roos. Victorine heeft al op alle podia van Nederland gespeeld maar kan er geen genoeg van krijgen. Victorine is de dynamo van Aluin als plannenmaker en ondernemer. Ze is Anglofiel (van Shakespeare tot Roddy Doyle) en liefhebber van een fysieke speelstijl.

Erik Snel (schrijver, regisseur)

2 mei 1962. Schrijver/regisseur en oprichter van Aluin. “Ik houd van het klassieke repertoire omdat het zulke intrigerende personages en zulke spannende dilemma’s kent. Ik ben een liefhebber van taal en die liefde wordt door Shakespeare en de oude Grieken gul beantwoord. Maar het raam moet wel open. Dan kan het stof weg en komt er lucht bij. Anders stikt niet alleen het toneel maar ook het publiek.”

Er is momenteel geen content beschikbaar.
Er is momenteel geen content beschikbaar.